Category Archives: Ladda ner film

ladda ner film lagligt

25 % av det som laddas ner är falska filer

När det gäller att ta itu med piratkopiering på peer-to-peer-nätverk, har förlag och ägare av innehåll varit reaktiva i kampen mot dem som laddar ner, genom att stämningar och tvinga dem som laddar ner att betala böter, i ett försök att skrämma andra från att göra samma sak. Denna taktik har inte varit särskilt effektivt och det är kostsamt. Så nu har företagen tagit till en ny offensiv.

Företagen laddar upp falska filer för att sprida virus, malware eller reklam för varor eller tjänster, personer betalas av förlag och ägare att ladda upp ett stort antal falska filer i ett försök att göra det frustrerande för användarna att använda P2P för piratkopiering. Inledningsvis kämpade P2P-nätverken tillbaka med motåtgärder, blockerande IP-adresser och registrering för största överträdarna. Ändå har ett stort antal falska filer glidit igenom.

55 000 av de populäraste filer som delas av 35 miljoner IP-adresser identifierades 30 % som falska filer tack vare dessa företag. Dessa filer har definitivt haft en inverkan när man tittar på antalet som har hämtats. Vissa människor antar att dessa falska filer till stor del ignoreras. Detta är nog inte hela sanningen. I själva verket var det 25 % av de nedladdade filerna falska.

Ladda ner film från YouTube

ladda ner film från YouTubeLadda ner film från YouTube är i dag väldigt enkelt med de program som finns tillgängliga på nätet. YouTube är en fantastisk källa för underhållning. Det är fullt av lustiga videoklipp som visar små snuttar av människors liv, från dag till dag.  För var det mycket svårt att ladda ner dessa videoklipp till sin din dator för att titta på dem utan att vara uppkopplad till Internet. Lyckligtvis har mjukvaruprogrammerare hittat sätt att ladda ner film från YouTube gratis på ett enkelt sätt.

 

För att ladda ner film från YouTube behöver du ett program

För att kunna ladda ner film från YouTube kostnadsfritt måste du först ha en liten programvara som hanterar nedladdningarna för dig. YouTube själv tillåter inte folk att ladda ner filmer, men det är mycket lätt att hitta program som ex. Tubesock Podtube eller http://vixy.net/  dessa program hanterar denna uppgift ganska skickligt. det enda dessa program gör är att ladda ner film från YouTube till din hårddisk och sedan kodar den i ett videoformat som din dator kan använda ex. flash format. Det är i huvudsak ett klick så laddas filmen ner. Med all underhållning som finns på Youtube är det inte konstigt att dessa program blivit så populär i dessa dagar.

Publicerat på ladda ner film den: 8 Okt, 2012

Program för att ladda ner filmer

Ladda ner film från Internet har blivit ett bra alternativ på grund av teknik och tillgången på snabba nätverksanslutningar. Om du har en bra Internet-anslutning och ledigt utrymme på hårddisken, kan du här lära dig hur enkelt man kan ladda ner  film, även om du är en nybörjare.

1. Är det lagligt? I de flesta fall kommer du genom att ladda ner en film som du inte redan äger sätta dig i strid med upphovsrättslagen. Filmer som är allmän egendom kommer inte att omfattas av denna regel, de är fria att använda och styrs inte av några upphovsrättslagar. Var noga med att titta på det där med lagligheten med att ladda ner en viss film innan du börjar.

2. Ladda ner och installera en BitTorrentklient. Det finns många andra fildelningsprotokoll, men BitTorrent är den mest effektiva och populära metoden när du ska ladda ner film. Om du vill använda den här metoden måste du installera en klientprogramvara på din dator. Många av dessa program finns tillgängliga gratis, några av de mest populära klienterna är uTorrent azureus och bittorrent.

3. Sök efter filmen på en BitTorrent sökmotor. När du har installerat en torrentklient, kan du ladda ner torrentfilen för filmen som du är intresserad av. Det bästa sättet att göra detta är att söka efter filmen på en torrent sökmotor, 2 populära platser är Pirate Bay och Isohunt. Du kan också hitta torrent filer med hjälp av en vanlig sökmotor. ”filmnamn.Torrent” en torrent fil är egentligen bara en textfil som berättar för din torrentklient var det går att ladda ner delar av filmen.

4. Ladda torrentfilen i ditt Torrentprogram, för att starta nedladdningen dubbelklickar du på torrentfilen för att ladda in den på din torrentklient. Hämtningen ska starta automatiskt.

5. Öppna filmfilen i ett filmvisningsprogram (VLC player). När din film har hämtats, kommer din klientprogramvara spara den aktuella videofilen på din hårddisk (kontrollera inställningarna i din torrent programvara för att avgöra var filen sparas). Dubbelklicka på filen för att öppna den i din standard mediaspelare. Du kan säkert ta bort torrentfilen själv när videoklippet har hämtats. Torrentsfiler med ett stort antal ”seeders” (användare som delar filen) kommer att ladda ner snabbast. Webbplatsen Archive.org har en stor databas av public domain filmer (ej upphovsrättslags skyddade). Om filmen som du är intresserad är allmän egendom, överväga då att kolla efter den på den här webbplatsen (eller en liknande webbplats).

Ladda ner film med LOVEFILM

LOVEFiLM är en av de största aktörerna när det gäller uthyrning av film på nätet. Företaget har fler titlar att hyra ut än någon annan aktör plus en rad innovativa tjänster och det ser ut som de är fast beslutna att behålla förstaplatsen.

LOVEFiLM har idag ett specialerbjudande tillgängligt 14 dagar gratis att prova på deras tjänst.

Enorma DVD och spel bibliotek

LOVEFiLM har över 20 000 filmtitlar (inklusive bonus skivor) på sina hyllor – bara Blockbuster kan konkurrera på den fronten.

Det finns också spel tillgängliga att hyra för olika konsoler.

Det finns inte ett alternativ för ”spel bara” abonnemang, men det finns många abonnemang att välja på att hyra beroende på vilken kombination av spel och filmer som passar dig bäst.

Online streaming

LOVEFiLM användare kan dra nytta av online streaming – denna tjänst kommer att så småningom gå om DVD post modellen.

Det finns nu ungefär 200-300 titlar tillgängliga (denna tjänst kommer att explodera i framtiden och medföra att filmtitlarna kommer att öka dramatiskt). De med obegränsat abonnemang kan se så många av dessa som de vill medan de på begränsade erbjudanden har några timmar att titta på nätet eller på TV antingen genom Internet kopplad TV eller via PS3.

Webbplats
Lovefilm hemsida är definitivt en deras största tillgångar.

Det är exceptionellt lätt att navigera runt och hyra filmerna. Väldigt lätt att hitta svar på vanliga problem – med andra ord, göra alla de saker som gör att du kan få tag på filmer och spel som du vill med så lite problem som möjligt.

Som ni kanske har förstått är den stora majoriteten av feedback vi får om Lovefilm och vår egen erfarenhet – är mycket positivt.

För ett så stort företag som LOVEFiLM är det ganska imponerande, och när vi hör klagomål om kundens erfarenhet från LOVEFiLM handlar det i allmänhet om tillgång till nya populära titlar eller att det kan gå långsamt med postgången.

LOVEFiLM får tummen upp för:

Att det är det närmaste man faktiskt kan vara i en videobutik!

Skillnaden mellan nedladdning och streaming

Det enkla svaret är att när du laddar ner en film som du ska titta på laddar du ner en stor fil innan du kan titta på den, men med streaming så får du massor av små bitar efter varandra så att du kan börja titta på filmen nästan omedelbart.

Tyvärr är detta svaret en lite av en förenkling, så om du vill ha en mer teknisk översikt har vi inkluderat det nedan, men om du inte vill komma in datanörd snacket hoppas jag att det har gett dig svar på din fråga.

För er som är intresserade av den tekniska sidan: Hämta och streaming är två olika sätt att få information från en punkt till en annan – i detta fall från en server till din dator. Som tidigare nämnts, när du hämtar hela filmen är den paketerad i en ända stor fil. Detta kan ofta ta ett tag beroende på förbindelsen (hastigheten) mellan startpunkten och slutpunkten för dataöverföringen. Tänk på det som att försöka skjuta en tegelsten genom ett avloppsrör. Rörelsen kan lätt bli blockerad av saker framför stenen och det gör också att rörelserna bakom går lite långsammare.

streaming är som att hälla sand genom röret – mycket enklare och snabbare. Vad som händer är att all data delas upp i mycket små delar som sedan själv kan monteras ihop när de kommer till den andra änden. I praktiken innebär detta att du kan börja titta på en film nästan på en gång.

Nackdelen med streaming är att precis som med sand i röret är att det ibland tappar bitar på vägen – speciellt om du har en långsammare anslutning. Detta stoppar inte filmen, men det kan resultera i små pauser under en kort tid.

streaming är snabbare när det gäller att titta på film, men det betyder också att du måste vara ansluten till Internet för att se filmen.

Ladda ner film lagligt med Netflix

I ett alternativt universum existerar inte piratkopiering.
Istället betalar vi en spottstyver för hög kvalitets streaming av filmer och TV-program.
Vårt universum är inte riktigt där ännu, men Netflix är kanske början. Nu närmar sig Netflix sin premiär här i Sverige.

Om vi i Sverige får samma tillgång som Storbritannien då kommer det att bli ett enormt bibliotek av filmer ca 6.000 titlar.
kostnaden för Netflix i Storbritannien är 75 kronor i månaden så vi kanske får räkna med ett pris på 99 kronor per månad här i Sverige.

Bolaget har inte gett något datum för lanseringen – har inte heller släppt uppgifter om innehåll och prissättning – men de råder dig att gå till deras hemsida och registrera dig för att få ett e-mail när de har startat. Vid lanseringen kan Internet-användare i de nordiska länderna prenumerera på Netflix till ett lågt månadspris och titta direkt på ett brett utbud av Hollywood, lokala och globala TV-program och filmer, många med hd kvalitet och Dolby Digital Plus surroundljud.

För HD visning behöver du en pålitlig 5Mbps (720p) eller 8Mbps (1080p) anslutning,

Valet av program och filmer är mycket brett, det finns märkbara brister som Disney, vars mest populära filmer och tv-serier – The Lion King etc. är frånvarande.
Amazon LOVEFiLM är Netflix främsta rival, och hittills verkar det som studios väljer favoriter: till exempel, där Netflix visar mest filmer från Miramax och MGM.
LOVEFiLM visar mest Sony Pictures och Warner Bros filmer.
Kanske blir det en ändring här i norden, det blir spännande att se.

De saker som vi inte gillar från Storbritannien är att det saknas några stora namn, den långa väntan för att de nya storfilmerna ska visas – detta är inte Netflix fel, de är samma avtalsfrågor som har plågat inte bara video on demand tjänster, men också iTunes och Spotify.

Kanske kommer filmstudiorna att inse att varje film som strömmas lagligt är en film som inte kommer delas ut som torrent illegalt.

Tills det är fixat är tjänster som Netflix drabbade av luckor. Om du kan leva med dem, tro jag att Netflix kommer att vara väl värt pengarna.